'Wensdoos' wint de Maak Je Droom-wedstrijd!

Thomas Van Iseghem is de winnaar van onze Maak-Je-Droom-Wedstrijd. De jury vond zijn inzending origineel en creatief zowel qua inhoud als qua vorm.
Het filmpje gaat over een jongen die wil mee doen aan een wedstrijd, maar geen inspiratie vindt. In een droom komt het antwoord, dat niet alleen voor hem, maar iedereen die een wens heeft een oplossing biedt. Thomas deed echt alles zelf: script, camera, montage, special effects, acteren,... Hij gebruikte daarbij verschillende digitale technieken, en serveerde alles met de nodige knipoog. De jury wil unaniem zoveel creativiteit belonen met de Oculus VR-bril, en Thomas aanmoedigen om digitaal creatief bezig te blijven.

Toch even vermelden dat ook de tweede plaats unaniem naar Miro gaat, met zijn Minecraft-droom van een universele kerk, waarin alle geloven samen komen. Ook hier waren zowel vorm als inhoud ongelooflijk sterk. Proficiat Miro! De derde plaats ging naar Stefanie Herregat, die deelnam tijdens een bezoek aan onze stand op de digitale doebeurs. Zij was zo gepassioneerd over haar droom 'digitaal onderwijs voor iedereen', dat ze eigenlijk een perfecte ambassadrice van de Digitale Week is. De jury wil haar dan ook aanmoedigen die passie vast te houden.

De publieksprijs gaat naar Liridon, Davit, Yannick en Kay. Hun droom om een middel tegen kanker te vinden, klokte om middernacht af op de meeste likes. Proficiat, zij krijgen de Huawei smartwatch.