Nieuw partnerschap voor Digitale Week

Al sinds 2006 wordt er ieder jaar een Digitale Week georganiseerd. Aanvankelijk vanuit het toenmalige VSNG (Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid, thans het e-inclusieplatform), later door LINC vzw, de beweging die werkt rond geletterdheid in al haar facetten. En nu, exact één jaar voor de aftrap van de volgende editie, zijn we trots onze twee nieuwe structurele partners te mogen aankondigen: LOCUS/Bibnet en Mediawijs.be!

LOCUS en Bibnet bundelen voortaan hun krachten als Cultuurconnect om in opdracht van de Vlaamse Overheid de digitale kansen van het lokaal cultuurbeleid te verhogen en te versterken. Daartoe zet de organisatie samen met bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra innovatieve projecten op die een antwoord zoeken op de uitdagingen van een snel veranderende, digitale samenleving. 
 
Mediawijs.be, het Vlaamse Kenniscentrum Mediawijsheid, is in januari 2013 op initiatief van de Vlaamse Overheid en in samenwerking met iMinds vzw, van start gegaan. Mediawijs.be wil alle burgers vandaag en morgen in staat stellen om zich bewust, kritisch en actief te bewegen in een gemediatiseerde samenleving. Het is een intermediaire organisatie die voor verschillende stakeholders uit het veld, zoals leerkrachten, bibliotheekmedewerkers, jeugdwerkers en socio-culturele werkers, een meerwaarde creëert door in te zetten op een hele reeks acties en initiatieven.
 
Daarnaast krijgt dit team de medewerking van Mediaraven vzw, gespecialiseerd in werken met digitale media met kinderen, jongeren en het brede jeugdwerk, en van de VRT, de Nederlandstalige openbare omroep voor radio en televisie in Vlaanderen.
 
 
Samen met deze nieuwe partners zullen we van 8 tot en met 16 oktober de elfde editie van de Digitale Week organiseren. Houd onze website, facebookpagina en twitteraccount in het oog. Via die kanalen zullen we op gezette tijden de nodige informatie geven. Je kan je ook steeds inschrijven op de Digitale Weeknieuwsbrief. Op die manier word je automatisch op de hoogte gebracht van belangrijke updates en interessante nieuwtjes. (Deze hele week strooien we overigens met dat soort nieuwtjes. Kwestie van al een tipje van de sluier te lichten…)