Inspirerende digitale activiteiten tijdens de Digitale Week gespot

 
 • Bibliotheek Dendermonde haalt digitale kunstbeleving in huis
  Hands-on Hamlet van CREW brengt de bezoeker in een virtuele wereld van geanimeerde 3D-scans van het Kasteel van Gaasbeek. Met een VR-bril kun je scènes van Hamlet gespeeld door avatars doorkruisen. We testen deze beleving al eens uit met Cultuurconnect tijdens het voorjaar. Een echte aanrader!
 • Maak je eigen lichtfestival  
  Gent ontpopt zich tot de lichtstad van Vlaanderen. Samen met Mediaraven stoomt de bib van Gent kinderen en jongeren klaar tot de videomappers van morgen. Bij videomapping projecteer je videobeelden op onregelmatige oppervlakten en krijgen gebouwen en plekken een heel nieuwe beleving.
 • 3D printen in het cultuurcentrum
  Cultuurcentra zijn al jaar en dag plekken waar amateur- en professionele kunstenaars kunst en cultuur kunnen creëren. Meer en meer cultuur- en gemeenschapscentra dagen hun publiek en makers uit om te experimenteren met digitale technologie tijdens hun artistieke proces. In Cultuurcentrum De Steiger in Boom halen ze voor de gelegenheid een 3D-printer in huis en maken hun bezoekers wegwijs in mogelijkheden
 • Robot Zora leest voor in de Bib van Kalmthout
  Ooit al eens een echte robot zien en horen voorgelezen? Dan moet je op 17 oktober naar de bib van Kalmthout afzakken.​​​​​​
 • Hogeschool Vives Leuven focust op Online Buurten
  Op 23 oktober kun je op de campus Leuven van Vives terecht voor een studiedag rond Online Buurten. Met het project 'iPad, da's straffe koffie' onderzochten ze hoe online participatie ouderen kan helpen om aansluiting te blijven vinden bij . Dicht bij huis, in kleine groepjes en dankzij de tablet sloegen zij een brug tussen zichzelf en buurtbewoners, familie, vrienden en allerlei diensten en voorzieningen.
 • Een digitale wandeling in Hoeilaart
  GC Felix Sohie in Hoeilaart strikte op 24 oktober digiwatcher en mediacoach Ilse Depré die inwoners mee neemt en stap voor stap digitale toepassingen verkent die je helpen om helemaal mee te zijn: routeplanners, mobiel betalen, gratis wifi-netwerken, handige apps, … Een stoomcursus strategisch smartphone gebruik.
 • Wegwijs in de wereld van games
  De bib van Ekeren is een gids voor ouders die de vinger aan de pols willen houden van de meest populaire entertainmentindustrie van deze eeuw: gaming. Wat beweegt er allemaal? Met welke termen goochelen jongeren? Waar moet je op letten? En vooral hoe kun je je kinderen best ondersteunen?
 • Ontmoeting met digitale collecties
  Voor veel inwoners blijven digitale collecties een verre droom of onbereikbare schatten. Ontmoetingscentrum Nova en de bib nemen een gidsrol op en tonen hun bezoekers de weg naar de rijke digitale collectie van bibliotheken.