inspiratie

Inspirerende achtergrondartikels

 

Inspiratiedagen

Inspiratiedag E-inclusie

Op 20 april 2018 organiseert Mediawijs ikv Digitale Week de inspiratiedag 'Nieuwe horizonten voor E-inclusie'. Thema's zijn jongeren, diversiteit en de rol van nieuwe technologie in e-inclusie initiatieven. Onderwerpen die de relevantie van jouw werking in de kijker zetten bij publiek en (lokale) overheid. 

Meer info over het programma en de inschrijving.

 

Inspiratiedag Digitale Cultuur

Voor het derde jaar op rij was er Dig It Up, de inspiratiedag bij uitstek voor cultuurprofessionals, op 19 en 20 februari in het Zuiderpershuis in Antwerpen. 

Kon jij er niet bij zijn? Geen nood, we bundelden de informatie voor jou.

 

Inspiratiepakketten

Vanaf midden februari verschijnt er elke maand een inspiratiepakket voor de Digitale Week. Uitleg over de inhoud van de pakketten vind je onder de titels, de pakketten zelf kan je downloaden als pdf onderaan de pagina.

Inspiratiepakket Mediawijsheid in de bibliotheek

Met mediawijsheid kan je alle kanten uit tijdens of naar aanleiding van de Digitale Week. Haal inspiratie uitdeze goede praktijken van bibliotheken. Organiseer eens een digibabbel met ouders over de online-activiteiten van hun kinderen. Zet een uitgebreidere vorming op om kansarme ouders meer mediawijs te maken.  Haal virtual reality in je klas met Google Cardboard VR. Laat kinderen een BookTube maken in plaats van de klassieke boekbespreking. In dit pakket vind je inspiratie voor verschillende activiteiten.

Inspiratiepakket Digitale Balans

Digitale media zoals de smartphone hebben ons leven ingrijpend veranderd. We staan meer en meer voor uitdagingen als het gaat over de balans tussen gezin, school of werk, hobby’s, beweging, slaap. Maar hoe vind je dat evenwicht terug? In dit pakket vind je inspiratie om activiteiten te organiseren over schermtijd en de digitale balans, een thema waar jouw publiek zeker wakker van ligt.