Doe mee met #digiweek18

Van 19 oktober tot en met 4 november 2018 loopt de 13de editie van de Digitale Week. Dan organiseren honderden lokale organisaties in Vlaanderen en Brussel activiteiten waarbij, digitale cultuur en het gebruik van multimedia centraal staat. Cultuurconnect coördineert de campagne en werkt samen met de partners Linc vzw en het Kenniscentrum Mediawijs.

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Met de campagne moedigen we lokale overheden aan om jullie talloze educatieve, creatieve initiatieven te ondersteunen. Dit jaar plannen we een grote bovenlokale communicatiecampagne (op sociale media, radio, televisie en in de pers), waarop we mensen toeleiden naar de lokale acties. 

Meedoen aan de Digitale Week in 3 stappen:

1. Organiseer een activiteit 

Organiseer een activiteit over het digitale tussen 19 oktober en 4 november. Voor vragen en ideeën over activiteiten, kan je terecht bij hannes.vanhaverbeke@cultuurconnect.be.

2. Creëer jouw communicatiemateriaal 

Hier vind je het kant-en-klaar communicatiemateriaal om jouw Digitale Week activiteiten. Wij maakten het jou dit jaar gemakkelijk door het communicatiemateriaal aanpasbaar te maken aan jouw activiteiten. Via Canva (een gratis online webtool) kan je alle info makkelijk aanpassen in de posters, social media posts, banners, ... . 

3. Registreer je activiteit op digitaleweek.be

Via de een grootschalige communicatiecampagne communiceren we bovenlokaal over de Digitale Week. Zodat mensen makkelijk jouw activiteit vinden is het enorm belangrijk dat jouw activiteit op deze website terechtkomt, door ze te registreren in de UiT-databank, met de labels ‘digitale week’ en '#digitale week'. Bekijk de handleiding.

Nog meer inspiratie nodig?

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor nuttige tips & tricks, inspiratie en goede voorbeelden.
  • Voor het derde jaar op rij was er Dig It Up, de inspiratiedag bij uitstek voor cultuurprofessionals, op 19 en 20 februari in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Kon jij er niet bij zijn? Geen nood, we bundelden de informatie voor jou: 3 Manieren om digitale cultuurbeleving te omarmen
  • Heb je een vraag of wens je meer info? Neem dan gerust contact op met hannes.vanhaverbeke@cultuurconnect.be.
  • Hieronder vind je enkele inspiratiepakketten waarmee je zelf Digitale Week activiteiten op poten kan zetten: