Dit was Digitale Week 2018

Bedankt voor jouw deelname aan Digitale Week 2018. Van 19 oktober tot 4 november vonden er meer dan 500 activiteiten plaats. Deze editie was een ode mediawijsheid en digitale cultuur. We bereikten meer dan 300.000 mensen met de social media campagne, kregen meer dan 5.000 likes en meer dan 3.000 kliks op de posts. Hopelijk had dit een impact op jouw activiteiten. Organiseerde jij een Digitale Week activiteit? Graag horen we van jou hoe we je beter kunnen ondersteunen.

 

 

 

 

Een greep uit de activiteiten. De Digitale Week opende in Gent met een interactieve Doebeurs waar iedereen kennis kon maken met nieuwe technologieën. Bibliotheek Dendermonde haalde digitale kunstbeleving in huis, met Hands-on Hamlet van CREW, waarin je met een VR-bril gekatapulteerd worde in de scènes van Hamlet. In Tessenderlo konden de allerkleinsten spelen en tekenen in een virtuele wereld. In Antwerpen werd een Minecraft Battle der Districten gehouden op de publieke computers van de Antwerpse bibliotheken. In Schilde konden kinderen laser cutten en een tekening maken uit hout, karton of plexiglas. In Leuven kon je tijdens het Arenberg Festival de missie ontdekken van het ruimteschip Seeker [LV6], de VR-lounge, een choreografie van drones en de Devillé Arcade videogames.

Ook buiten de Digitale Week blijft het enorm interessant om activiteiten te organiseren rond digitale creativiteit en technologie. Jouw organisatie steeds bij ons terecht in je zoektocht naar digitaal beleid en activiteiten over technologie, mediawijsheid, digitale kunst- en cultuurbeleving, sociale inclusie, ... .

  • Voor inspiratie over digitale kunst- en cultuurbeleving kan je terecht bij Cultuurconnect. Tijdens onze Uncovered inspiratiedagen denken we samen na over digitale kunst en cultuur in jouw cultuurhuis.
  • Voor een beleid rond mediawijsheid en e-inclusie kan je terecht bij Mediawijs. Zij helpen je verder met interessante en inspirerende praktijken en strategieën.
  • Voor tools en trajecten om mensen wegwijs te maken in de informatiesamenleving kan je terecht bij Linc