E-award 2013: De winnaars

Sinds Digitale Week 2012 reikt LINC vzw de E-award uit, een prijs voor e-inclusie- en digitale mediawijsheidsprojecten. Deze prijs wordt uitgereikt op de Vlaamse Studiedag van de Digitale Week, in maart.  De vakjury verkoos in 2012 het project  ‘Byte me’  van Jeugdwerknet. Alle projecten die vorig jaar werden ingediend vindt u hier terug in een brochure.

Op 22 maart 2013 werdt de E-award 2013 uitgereikt tijdens de studiedag 'The digital society: van digitale geletterdheid tot digitale participatie'. Hiernaast kregen ook twee projecten een eervolle vermelding. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt door Digital Champion Saskia Van Uffelen.

 

Ook in 2013 waren de ingediende projecten voor de E-award weer ijzersterk. De vakjury moest echter een keuze maken en we maken dan ook graag de lijst met laureaten bekend:

De lijst met de laureaten van 2013 (in willekeurige volgorde):

(1) Bus 8 - Dit ben ik ook

(2) Recup PC - Digipolis/Digitaal.Talent@Gent

(3) eSocialWork - Katholieke Hogeschool Limburg

(4) Ik vind de aarde leuk - OKRA vzw

(5) Mediatrain - Tonuso vzw

(6) Digitale Dialoogverhalen – Vormingplus Antwerpen

(7) Sterke Ouders - Centrum Kauwenberg vzw

(8) ICT-starterskit - Expertisenetwerk School of Education i.s.m. CVO VIVO en KHLim

(9) I@school - Mediaraven vzw

(10) Vrouwentongen - KureghemNet (Maks vzw)

 
Maar hoewel deze tien projecten allemaal hun verdiensten hebben... Er kan er maar één de finale winnaar zijn. De E-award 2013 werd gewonnen door Recup PC van Digitaal.Talent@Gent (Digipolis). De jury gaf ook een eervolle vermelding aan 'Bus8' van 'Dit ben ik ook' en aan 'Vrouwentongen' van KureghemNet (Maks vzw). Het publiek liet met meer dan 5.000 stemmen haar stem ook luid horen en koos voor 'Ik vind de aarde leuk' van OKRA vzw. Enkele sfeerfoto's van de uitreiking, die vind je hieronder.
 
 
 
| Meer